Novosti

10.12.2018

Volvo S60 i V60 osigurali 5 zvjezdica na testu sigurnosti Euro NCAP

Novi Volvo S60 sedan i V60 karavan su ocijenjeni s maksimalnih 5 zvjezdica na EuroNCAP 2018. testu sigurnosti, čime je nastavljen niz od pet zvjezdica za modele u ponudi Volva.

 

Ovaj rezultat potvrđuje reputaciju Volvo Carsa kao proizvođača koji na ceste dosljedno šalje neke od najsigurnijih automobila na svijetu. Od kompaktnog V40 hatchbacka do velikog SUV-a XC90, svi testirani modeli koje Volvo trenutno ima u prodaji garantuju sigurnosnu tehnologiju ocijenjenu s pet zvjezdica.

 

Režim testiranja  Euro NCAP 2018. bio je najteži do sada, s novim i još zahtjevnijim izazovima za sigurnosnu tehnologiju, uključujući prepoznavanje biciklista s automatskim kočenjem i održavanje u voznoj traci u izvanrednim  situacijama. V60 i S60 spadaju među najsigurnije automobile koji su testirani prema novom režimu.

 

“Ovaj rezultat dokaz je da Volvo Cars nastavlja biti industrijski lider na području sigurnosti, stalno pomičući granice naprednih novih tehnologija,” rekla je Malin Ekholm, voditeljica Volvo Cars Safety Centra. “Bez obzira na to koji Volvo izabrali, uvijek možete biti sigurni u to da vi i vaši najmiliji putujete u jednom od najsigurnijih automobila na tržištu”.

 

S60 i V60 dijele platformu Scalable Product Architecture (SPA) i sigurnosnu tehnologiju sa svojim većim bratom XC60 te modelima iz vrhunske serije 90.

 

 

Volvo Cars paket aktivne sigurnosti City Safety s tehnologijom automatskog kočenja serijski se ugrađuje u sve Volvo automobile. Po prvi put na modelima S60 i V60, City Safety sada također aktivira automatsko kočenje kako bi ublažio posljedice nadolazećeg sudara. City Safety i dalje je jedini sigurnosni sistem na tržištu koji pomaže prepoznavanju pješaka, biciklista i velikih životinja.

 

V60 je lansiran nešto ranije ove godine u svom prirodnom okruženju – na prilaznoj cesti porodičnog doma u Stockholmu – te naglašava pedigre Volvo automobila u porodičnim karavanima, služeći raznolikim potrebama i svakodnevici savremenog porodičnog života.

 

Ovoga ljeta Volvo Cars je lansirao novu generaciju svoje sportske limuzine S60. Ovaj dinamični automobil prvi je model Volva koji će se prodavati bez dizelske ponude, upućujući na industrijski vodeću posvećenost kompanije elektrifikaciji i dugoročnoj budućnosti nakon tradicionalne motorizacije s unutrašnjim izgaranjem. Riječ je o prvom Volvu koji će se proizvoditi u Sjedinjenim Državama, u prvoj fabroco kompanije u SAD-u, smještenoj nadomak Charlestona u Južnoj Karolini.

 

 

 

 

-------------------------------

 

Volvo Car Group 2017.

 

Tokom finansijske godine 2017. Volvo Grupa zabilježila je profit od 14,061 miliona švedskih kruna (11,014 miliona švedskih kruna 2016.). Prihod tokom perioda iznosio je 210,912 miliona švedskih kruna (180,902 miliona švedskih kruna). Tokom 2017. godine globalna prodaja dosegla je rekordnih 571,577 automobila, porast od 7.0 posto u odnosu na 2016. godinu. Rekordna prodaja rezultat je velike transformacije Volvo finansija i operacija u posljednjih nekoliko godina. Transformacija je pripremila kompaniju za iduću fazu rasta.

 

O Volvo Car Group

 

Volvo djeluje od 1927. godine. Danas je jedna od najpoznatijih i najcjenjenijih marki automobila u svijetu s prodajom od 571,577 vozila u 2017. godini u preko 100 zemalja. Kompanija Volvo Cars je u vlasništvu kineskog Zhejiang Geely Holding (Geely Holding) od 2010. godine. Tvorila je dio švedske Volvo Group do 1999. kada je kompaniju kupio američki Ford. Geely Holding kupio je Volvo Cars 2010. godine.

 

Tokom 2017. godine Volvo Cars brojio je u prosjeku 38,000 (30,400) stalno zaposlenih. Sjedište Volvo Cars, razvoj proizvoda, marketinške i administracijske funkcije se uglavnom nalaze u Gothenburgu, Švedska. Sjedište kineskog Volvo Cars nalazi se u Šangaju. Glavni proizvodni pogoni nalaze se u Gothenburgu (Švedska), Ghentu (Belgija), Chengdu i Daqing (Kina), dok se motori proizvode u Skövdeu (Švedska) i Zhangjiakou (Kina), a dijelovi karoserije u Olofströmu (Švedska).

Obavještenje

Tehnologija 'Cookie-a' omogućava nam da vam pružimo najbolji doživljaj naše stranice. Molimo Vas da označite da se slažete s uporabom ove tehnologije. Pročitajte više.

Slažem se